Katup sing Digunakake

Katup sing Digunakake: Ing endi wae!

08 Nov 2017 Ditulis dening Greg Johnson

Katup bisa ditemokake ing endi wae saiki: ing omah, ing dalan, ing bangunan komersial lan ing ewonan papan ing tanduran listrik lan banyu, pabrik kertas, kilang, tanduran kimia lan fasilitas industri lan prasarana liyane.
Industri katup pancen gedhe-gedhe, kanthi segmen beda-beda gumantung saka distribusi banyu menyang tenaga nuklir nganti minyak lan gas hulu lan hilir. Saben industri pangguna pungkasan nggunakake sawetara jinis katup dhasar; Nanging, rincian konstruksi lan bahan asring beda banget. Mangkene sampling:

KARYA AIR
Ing jagad distribusi banyu, tekanan meh mesthi kurang lan suhane sekitar. Kaloro kasunyatan aplikasi kasebut ngidini sawetara elemen desain katup sing ora bisa ditemokake ing peralatan sing luwih tantangan kayata katup uap suhu dhuwur. Suhu lingkungan layanan banyu ngidini nggunakake elastomer lan segel karet ora cocog ing panggenan liya. Bahan empuk iki ngidini katup banyu bisa dipasang kanggo nutup segel tetes.

Pertimbangan liyane ing katup layanan banyu yaiku pilihan kanggo bahan konstruksi. Wesi cor lan saluran mulur digunakake akeh ing sistem banyu, utamane garis diameter njaba sing gedhe. Garis cilik banget bisa ditangani kanthi apik kanthi bahan katup tembaga.

Tekanan sing paling ditemokake katup banyu biasane ing ngisor 200 psi. Iki tegese desain tekanan tekanan tembok sing luwih kenthel ora dibutuhake. Yen wis dikandhani, ana kasus ing katup banyu dibangun kanggo ngatasi tekanan sing luwih dhuwur, nganti udakara 300 psi. Aplikasi kasebut biasane ing saluran banyu sing dawa cedhak karo sumber tekanan. Kadhangkala katup banyu tekanan dhuwur uga ditemokake ing titik tekanan paling dhuwur ing bendungan sing dhuwur.

American Water Works Association (AWWA) wis ngetokake spesifikasi sing kalebu macem-macem jinis katup lan aktuator sing digunakake ing aplikasi kerja banyu.

PEMBORONG
Sisih banyu sing bisa diombe seger mlebu fasilitas utawa struktur yaiku banyu limbah utawa output got. Garis kasebut nglumpukake kabeh cairan limbah lan padatan lan langsung menyang pabrik perawatan limbah. Tanduran perawatan iki nduweni pipa tekanan rendah lan katup kanggo nindakake "kerja kotor". Syarat kanggo katup banyu limbah ing pirang-pirang kasus luwih entheng tinimbang sarat layanan banyu resik. Gerbang wesi lan katup mriksa minangka pilihan sing paling populer kanggo jinis layanan iki. Katup standar ing layanan iki dibangun sesuai karo spesifikasi AWWA.

INDUSTRI DAYA
Umume listrik sing diasilake ing Amerika Serikat diasilake ing pabrik uap nggunakake bahan bakar fosil lan turbin kecepatan tinggi. Peeling maneh tutup pembangkit listrik modern bakal ngasilake sistem pipa tekanan tinggi, suhu dhuwur. Garis utama kasebut minangka sing paling penting ing proses pembangkit tenaga uap.

Katup gerbang tetep dadi pilihan utama kanggo aplikasi mateni listrik / mati, sanajan tujuan khusus, katup globe pola Y uga ditemokake. Katup bal kanthi kinerja apik lan apik banget wis misuwur karo sawetara desainer pembangkit listrik lan mlebu ing jagad iki sing didominasi linear-katup.

Metalurgi penting banget kanggo katup ing aplikasi listrik, utamane sing operasi ing kisaran tekanan lan suhu operasi superkritik utawa ultra-superkritik. F91, F92, C12A, uga sawetara paduan Inconel lan stainless steel umume digunakake ing pembangkit listrik saiki. Kelas tekanan kalebu 1500, 2500 lan ing sawetara kasus 4500. Sipat modulasi pembangkit listrik puncak (sing mung digunakake kaya sing diperlokake) uga menehi galur gedhe ing katup lan pipa, mbutuhake desain sing kuat kanggo ngatasi kombinasi ekstrim bersepeda, suhu lan meksa
Saliyane valves uap utama, pembangkit listrik diisi saluran pipa tambahan, sing akeh gerbang, globe, cek, kupu-kupu lan katup bal.

Pembangkit listrik tenaga nuklir beroperasi kanthi prinsip turbin uap / kecepatan tinggi sing padha. Bedane utamane yaiku ing pembangkit listrik tenaga nuklir, uap digawe kanthi panas saka proses fisi. Katup pembangkit listrik tenaga nuklir padha karo sepupu sing diwenehi bahan bakar fosil, kajaba silsilah lan sarat linuwih sing dibutuhake. Katup nuklir diproduksi kanthi standar sing dhuwur banget, kanthi dokumentasi kualifikasi lan inspeksi ngiseni atusan kaca.

imng

PRODUKSI MINYAK LAN GAS
Sumur minyak lan gas lan fasilitas produksi kalebu katup abot, kalebu katup tugas abot. Sanajan minyak sing nyemprotake atusan kaki ing udhara wis ora bisa kedadeyan maneh, gambar kasebut nggambarake tekanan potensial minyak lan gas ing lemah. Mula, endhas utawa wit Natal dilebokake ing sisih ndhuwur pipa dawa sumur kasebut. Majelis kasebut, kanthi kombinasi katup lan perlengkapan khusus, dirancang kanggo ngatasi tekanan nganti 10.000 psi. Nalika saiki arang ditemokake ing sumur sing digali ing dharatan, tekanan dhuwur banget asring ditemokake ing sumur njaba pesisir sing jero.

Desain peralatan Wellhead dijamin karo spesifikasi API kayata 6A, Spesifikasi kanggo Wellhead lan Peralatan Pohon Natal. Katup sing ditutupi 6A dirancang kanggo tekanan sing dhuwur banget nanging suhu sithik. Umume wit Natal ngemot katup gerbang lan katup globe khusus sing diarani choke. Cekik digunakake kanggo ngatur aliran saka sumur.

Kajaba kepala sumur kasebut, akeh fasilitas tambahan sing manggoni lapangan minyak utawa gas. Peralatan proses kanggo nambani minyak utawa gas sadurunge mbutuhake katup. Katup iki biasane baja karbon dirating kanggo kelas ngisor.

Kadhangkala, cairan sing nyebabake korosi - hidrogen sulfida - ana ing aliran minyak mentah. Bahan iki, sing uga diarani gas asam, bisa nyebabake mematikan. Kanggo ngalahake tantangan gas asam, bahan khusus utawa teknik pamrosesan materi miturut spesifikasi NACE International MR0175 kudu ditindakake.

INDUSTRI LAYAR
Sistem pipa kanggo rig minyak lepas pantai lan fasilitas produksi ngemot katup sing dibangun kanggo macem-macem spesifikasi kanggo ngatasi macem-macem tantangan kontrol aliran. Fasilitas kasebut uga ngemot macem-macem puteran sistem kontrol lan alat tekanan tekanan.

Kanggo fasilitas produksi minyak, jantung arteri minangka sistem pipa pemulihan minyak utawa gas asli. Sanajan ora mesthi ana ing platform kasebut, akeh sistem produksi nggunakake wit-witan Natal lan sistem pipa sing beroperasi ing jerone 10,000 kaki utawa luwih. Peralatan produksi iki dibangun kanggo standar standar American Petroleum Institute (API) sing tepat lan dirujuk ing sawetara Praktek sing Disaranake API (RP).

Ing platform minyak paling gedhe, proses tambahan ditrapake kanggo cairan mentah sing asale saka rapi. Iki kalebu misahake banyu saka hidrokarbon lan misahake gas lan cairan gas alam saka aliran cairan. Sistem pipa pohon pasca Natal umume dibangun kanggo kode pipa American Society of Engineers B31.3 kanthi katup sing dirancang sesuai karo spesifikasi katup API kayata API 594, API 600, API 602, API 608 lan API 609.

Sawetara sistem iki uga ngemot API 6D gate, ball and check valves. Amarga saluran pipa ing platform utawa kapal bor internal kanggo fasilitas kasebut, mula sarat sing ketat nggunakake katup API 6D kanggo pipa ora ditrapake. Sanajan macem-macem jinis katup digunakake ing sistem pipa kasebut, jinis katup pilihan yaiku katup bal.

PIPELINES
Sanajan umume pipa didhelikake saka tampilan, anane biasane katon jelas. Tanda-tanda cilik sing nyebutake "pipa minyak bumi" minangka indikator sing jelas ana pipa transportasi lemah. Pipa kasebut dilengkapi akeh katup penting sing dawa. Katup tutup darurat darurat ditemokake kanthi interval kaya sing ditemtokake miturut standar, kode lan undang-undang. Katup iki minangka layanan penting kanggo ngisolasi bagean pipa yen ana bocor utawa yen dibutuhake pangopènan.

Uga kasebar ing rute pipa yaiku fasilitas sing ana garis metu saka lemah lan akses garis kasedhiya. Stasiun iki minangka omah kanggo ngluncurake peralatan "babi", sing kalebu piranti sing dilebokake ing pipa kanggo mriksa utawa ngresiki garis kasebut. Stasiun peluncur babi iki biasane ngemot sawetara katup, salah siji jinis gerbang utawa bal. Kabeh katup ing sistem pipa kudu port lengkap (full-Opening) supaya bisa mlebu babi.

Pipa uga butuh energi kanggo nglawan gesekan pipa lan njaga tekanan lan aliran garis kasebut. Stasiun kompresor utawa pompa sing katon kaya versi cilik pabrik proses tanpa menara retak dhuwur digunakake. Stasiun iki dadi puluhan gerbang, bal, lan katup pipa.
Pipa kasebut dirancang miturut macem-macem standar lan kode, dene katup pipa ngetutake API 6D Pipeline Valve.
Uga ana pipa sing luwih cilik sing dipasang ing omah lan struktur komersial. Jalur kasebut nyedhiyakake banyu lan gas lan dijaga katup tutup.
Kotamadya gedhe, utamane ing sisih lor Amerika Serikat, nyedhiyakake uap kanggo syarat pemanasan pelanggan komersial. Jalur pasokan uap iki dilengkapi macem-macem katup kanggo ngontrol lan ngatur pasokan uap. Sanajan cairan kasebut uap, tekanan lan suhu luwih murah tinimbang sing ditemokake ing pembangkit uap listrik. Macem-macem jinis katup digunakake ing layanan iki, sanajan katup plug terhormat isih dadi pilihan sing populer.

REFINERI lan PETROCHEMICAL
Katup kilang ngemot panggunaan katup industri luwih akeh tinimbang segmen katup liyane. Kilang dadi salah sawijining cairan korosif lan ing sawetara kasus, suhu dhuwur.
Faktor kasebut nemtokake cara katup dibangun sesuai karo spesifikasi desain katup API kayata API 600 (katup gerbang), API 608 (katup bola) lan API 594 (katup katup). Amarga layanan sing angel ditemokake ing katup iki, sangu korosi ekstra asring dibutuhake. Tunjangan iki diwujudake kanthi kekandelan tembok sing luwih gedhe sing kasebut ing dokumen desain API.

Sakbenere kabeh jinis katup utama bisa ditemokake kanthi akeh ing kilang gedhe sing khas. Katup gerbang ing endi-endi isih dadi raja bukit kanthi pedunung paling gedhe, nanging katup giliran saprapat njupuk pangsa pasar sing saya akeh. Produk kuartal giliran sing sukses ing industri iki (sing uga dhominasi produk linier) kalebu katup kupu-kupu triple offset kinerja lan katup bola sing lungguh ing logam.

Gerbang standar, globe lan katup mriksa isih ditemokake kanthi massal, lan amarga desain desain lan ekonomi pabrike, mula ora bakal ilang.
Rating tekanan kanggo katup kilang nggunakake gamut saka Kelas 150 nganti Kelas 1500, kanthi Kelas 300 paling populer.
Baja karbon biasa, kayata kelas WCB (cor) lan A-105 (palsu) minangka bahan paling populer sing ditemtokake lan digunakake ing katup kanggo layanan kilang. Akeh aplikasi proses panyulingan nyurung watesan suhu ndhuwur baja karbon biasa, lan paduan suhu sing luwih dhuwur ditemtokake kanggo aplikasi kasebut. Sing paling populer yaiku baja chrome / moly kayata 1-1 / 4% Cr, 2-1 / 4% Cr, 5% Cr lan 9% Cr. Baja tahan karat lan paduan nikel tinggi uga digunakake ing sawetara proses panyulingan sing angel.

sdagag

KIMIA
Industri kimia minangka pangguna katup gedhe kanggo kabeh jinis lan bahan. Saka tanduran cilik nganti kompleks petrokimia gedhe sing ditemokake ing Pulo Teluk, katup minangka bagean gedhe saka sistem pipa proses kimia.

Umume aplikasi ing proses kimia luwih murah tinimbang meksa nyempurnakake lan ngasilake tenaga. Kelas tekanan sing paling populer kanggo katup lan pipa tanduran kimia yaiku Kelas 150 lan 300. Tanduran kimia uga dadi panyengkuyung pangambilalihan pangsa pasar sing paling gedhe yaiku katup bal wis gelut saka katup linier sajrone 40 taun kepungkur. Katup bal sing lungguh, kanthi pambocoran tanpa bocor, pas banget kanggo akeh aplikasi pabrik kimia. Ukuran katup bal sing kompak uga fitur sing populer.
Isih ana sawetara tanduran kimia lan proses tanduran sing luwih disenengi katup linier. Ing kasus kasebut, katup sing dirancang API 603 sing dirancang, kanthi tembok sing luwih tipis lan bobot sing luwih entheng, biasane dadi pilihan gerbang utawa katup globe. Kontrol sawetara bahan kimia uga ditrapake kanthi efektif nganggo diafragma utawa katup jiwit.
Amarga sifat korosif saka akeh bahan kimia lan proses nggawe kimia, pilihan material penting banget. Bahan defacto yaiku bahan stainless steel austenitik 316 / 316L. Materi iki bisa digunakake kanthi apik kanggo nglawan korosi saka cairan sing kadang ora becik.

Kanggo sawetara aplikasi korosif sing luwih angel, dibutuhake proteksi liyane. Nilai stainless steel kinerja tinggi liyane, kayata 317, 347 lan 321 asring dipilih ing kahanan kasebut. Paduan liyane sing digunakake saben-saben kanggo ngontrol cairan kimia kalebu Monel, Alloy 20, Inconel lan 17-4 PH.

SEPARASI LNG LAN GAS
Gas alam cair (LNG) uga proses sing dibutuhake kanggo misahake gas gumantung saka pipa ekstensif. Aplikasi kasebut mbutuhake katup sing bisa digunakake kanthi suhu kriogenik sing sithik banget. Industri LNG, sing saya akeh berkembang ing Amerika Serikat, terus ngupayakake nganyari lan ningkatake proses pencairan gas. Kanggo tujuan iki, pipa lan katup wis dadi luwih gedhe lan sarat meksa wis ditambah.

Kahanan kasebut mbutuhake pabrikan katup kanggo nggawe desain kanggo memenuhi parameter sing luwih angel. Katup bola lan kupu-kupu kuartal dadi populer kanggo layanan LNG, kanthi 316ss [stainless steel] bahan sing paling populer. ANSI Kelas 600 minangka langit-langit tekanan biasa kanggo aplikasi LNG sing paling akeh. Sanajan produk kuartal giliran minangka jinis katup sing paling populer, gerbang, globe lan katup mriksa uga bisa ditemokake ing tanduran.

Layanan pamisahan gas kalebu misahake gas dadi unsur dhasar masing-masing. Contone, metode pamisahan udara ngasilake nitrogen, oksigen, helium lan gas tilak liyane. Suhu proses suhu sing sithik banget tegese akeh katup kriogenik sing dibutuhake.

Tanduran pamisahan LNG lan gas duwe katup suhu sithik sing kudu tetep bisa digunakake ing kahanan kriogenik kasebut. Iki tegese sistem pengepakan katup kudu munggah saka cairan suhu sithik kanthi nggunakake kolom gas utawa kondensasi. Kolom gas iki ngalangi cairan supaya ora nggawe bola es ing sekitar area pengepakan, sing bakal nyegah batang katup muter utawa munggah.

dsfsg

PEMBANGUNAN KOMERSIAL
Bangunan komersial ngubengi kita, nanging yen ora nggatekake nalika dibangun, kita ora bisa ngerti akeh arteri cairan sing didhelikake ing tembok masonry, kaca lan logam.

Nomer umum ing saben bangunan kalebu banyu. Kabeh struktur kasebut ngemot macem-macem sistem pipa sing nggawa akeh kombinasi senyawa hidrogen / oksigen ing bentuk cairan sing bisa diombe, banyu limbah, banyu panas, banyu abu-abu lan perlindungan geni.

Saka sudut kelangsungan bangunan, sistem geni paling kritis. Perlindhungan geni ing bangunan meh dipangan kanthi universal lan diisi banyu resik. Supaya sistem banyu geni dadi efektif, kudu dipercaya, duwe tekanan sing cukup lan bisa ditemokake ing saindenging struktur. Sistem kasebut dirancang kanggo energi kanthi otomatis nalika ana geni.
Bangunan sing dhuwur banget mbutuhake layanan tekanan banyu sing padha ing jubin ndhuwur kaya jubin ngisor, dadi pompa tekanan tinggi lan pipa kudu digunakake supaya banyu bisa munggah. Sistem pipa biasane Kelas 300 utawa 600, gumantung saka dhuwur bangunan. Kabeh jinis katup digunakake ing aplikasi kasebut; Nanging, desain katup kudu disetujoni dening Laboratorium Underwriters utawa Factory Mutual kanggo layanan utama kebakaran.

Kelas lan jinis katup sing padha digunakake kanggo katup layanan pemadam kebakaran digunakake kanggo distribusi banyu sing bisa diminum, sanajan proses persetujuan ora ketat.
Sistem pendingin udara komersial sing ditemokake ing struktur bisnis gedhe kayata bangunan kantor, hotel lan rumah sakit biasane terpusat. Dheweke duwe unit chiller utawa ketel gedhe kanggo adhem utawa cairan panas sing digunakake kanggo transfer suhu sing adhem utawa dhuwur. Sistem kasebut asring kudu nangani kulkas kayata R-134a, hidr-fluorokarbon, utawa ing kasus sistem pemanas utama, uap. Amarga ukuran katup kupu-kupu lan bal sing ringkes, jinis-jinis kasebut dadi populer ing sistem chiller HVAC.

Ing sisih uap, sawetara katup putar waktu wis mlebu, nanging akeh insinyur pipa sing isih gumantung ing gerbang linier lan katup globe, utamane yen pipa mbutuhake ujung las-las. Kanggo aplikasi uap moderat iki, waja njupuk papan wesi amarga baja sing bisa dipasang.

Sawetara sistem pemanas nggunakake banyu panas tinimbang uap minangka cairan transfer. Sistem kasebut digunakake kanthi katup tembaga utawa besi. Bola lan katup kupu-kursi sing luwar waktu triwulan banget populer, sanajan sawetara desain linear isih digunakake.

PANUTUP
Sanajan bukti aplikasi katup sing kasebut ing artikel iki bisa uga ora bisa dideleng nalika lelungan menyang Starbucks utawa menyang omah eyang, ana katup sing penting banget mesthi cedhak. Malah ana katup ing mesin mobil sing digunakake ing panggonan kasebut kayata ing karburator sing ngontrol aliran bahan bakar menyang mesin lan ing mesin sing ngontrol aliran bensin menyang piston lan metu maneh. Lan yen katup kasebut ora cukup cedhak karo urip saben dinane, pikirake kasunyatan manawa ati-ati bisa ngalahake liwat papat piranti kontrol aliran penting.

Iki minangka conto liyane kasunyatan sing: katup pancen ana ing endi wae. VM
Bagean II artikel iki kalebu industri tambahan sing digunakake katup. Bukak www.valvemagazine.com kanggo maca babagan pulp & kertas, aplikasi segara, bendungan lan tenaga hidroelektrik, solar, besi lan baja, aerospace, panas bumi, lan pembuatan bir.

GREG JOHNSON minangka presiden United Valve (www.unitedvalve.com) ing Houston. Dheweke dadi editor sing nyumbang kanggo Majalah VALVE, ketua Dewan Perbaikan Valve lan anggota dewan VRC saiki. Dheweke uga dadi Komite Pendidikan & Pelatihan VMA, dadi wakil ketua Komite Komunikasi VMA lan dadi presiden Persatuan Standardisasi Pabrik. 


Wektu kiriman: Sep-29-2020

Lamaran

Underground pipeline

Pipa lemah

Irrigation System

Sistem Irigasi

Water Supply System

Sistem Pasokan Banyu

Equipment supplies

Pasokan peralatan